Landsholdet spiller live musik til bryllup og firmafest i København og omegn

Hvad er en Cajon?

Bo Blaksteen Instrumenter

Når vi er ude og spille er der rigtig mange der undrer sig over hvordan der kan komme så meget fed lyd ud af noget der bare ligner en lille kasse af træ. Publikum siger ofte at det lyder som et helt trommesæt og at de ikke forstår hvor lyden kommer fra.

Vidunderet hedder en Cajon og er en trækasse oprindeligt fra Sydamerika. Man sidder oven på den og slår forskellige steder på frontpladen som normalt er lavet af et tyndt stykke træ. Hvis man slår oppe på kanten giver det en tynd skarp lyd som minder om en lilletromme og hvis man slår inde på midten giver det en dybere fyldigere lyd som minder om en stortromme eller en tam.

Vi bruger to mikrofoner til at opfange lyden af den, som vi så rafinerer yderligere i mixeren før lyden kommer ud gennem anlægget. Så kan vi bestemme hvor højt det skal være, og finjustere hvordan den skal lyde ved fx at bruge EQ og Kompressore. Den er nemmere at holde nede i volumen end et trommesæt men kan udfylde nogenlunde den samme funktion og så er den dejlig praktisk at have med og stille op, fordi den ikke fylder så meget.